Annons

Vildsvin härjar i trädgårdar

Östra Göinge • Publicerad 5 december 2018 • Uppdaterad 24 november 2021

Det var för några dagar sedan som flera villaägare och även de som sköter driften av sporthallen skog larm om vildvinens framfart.

Henrik Arvidsson, mark- och exploateringschef i Östra Göinge kommun, berättar att ett av jaktlagen han har varit kontakt med hittills åtminstone har skjutit ett par av vildsvinen.

Annons

– Vi har kontaktat två jaktlag som jagar på de aktuella platserna, men vi kan ju inte beordra att de ska skjuta utan bara framföra våra önskemål, säger Arvidsson.

Kommunens egna jägare då?

– Eftersom det bara är en del av markerna som är kommunal och de dessutom ligger inom tätbebyggt områden kan vi själva inte bedriva jakten.

Kommunen har också planer på att röja kommunal tätortsnära mark vid Vattentorsvägen för att ta bort platser där vildsvinen kan uppehålla sig.

– Den röjningen räknar vi med att påbörja nästa vecka, säger Arvidsson.

Har det varit fler klagomål på vildsvinens framfart?

– Just nu är det Sibbhult som är aktuellt. Det går i vågor och just nu är det Sibbhult som är mest utsatt. Men visst kommer det klagomål från byarna i kommunen.

– Från kommunens sida så gör vi så gott vi kan för att hjälpa till att lösa problemen, säger Henrik Arvidsson.

Maja Ögren AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons