90-åring nedkörd av smitare

Skåne En äldre man vårdas för livshotande skador sedan han blivit påkörd av en smitare.

Det var vid kvart i sex-tiden som den äldre mannen blev påkörd på Umeågatan i Helsingborg. Enligt polisen ska en bilist kommit i hög fart och kört på honom varpå föraren sedan lämnat platsen till fots. Bilen lämnade han kvar.

Efter olyckan fördes mannen som är i 90-årsåldern till sjukhus där han, enligt Region Skåne, vårdas för livshotande skador. Samtidigt pågår sökandet efter gärningsmannen.

– Vi har spårat med hund, men ännu inte hittat honom. Nu fortsätter vi att leta efter föraren genom traditionellt polisarbete men vi vill också ha in tips om någon sett någonting kring den här olyckan, säger Henrik Hagström, vakthavande befäl på polisens regionledningscentral Syd, till SVT Nyheter Skåne.

– För närvarande rubriceras händelsen som olovligt avvikande, alltså det man brukar kalla för smitning, samt grovt vållande av kroppsskada. Men det är tidigt i utredningen och brottsrubriceringen kan komma att ändras.