Annons

Bedragare lurade till sig 100 000 kronor

Östra Göinge • Publicerad 6 december 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

På onsdagseftermiddagen blev en kvinna i 70-årsåldern utsatt för ett misstänkt bedrägeri.

Kvinnan, som bor i Glimåkra, ska då plötsligt ha blivit uppringd av en person på sin telefon. Personen presenterade sig och hävdade att vederbörande arbetade på kvinnans bank. Vidare förklarades att kvinnans bankdosa behövde bytas ut och att hon därför under samtalets gång skulle knappa in sina personliga koder i bankdosan och uppge dem för personen i telefonen.

Annons

Hon ska därefter ha valt att följa uppringarens instruktioner och överlämna den information som efterfrågades.

Enligt polisanmälan ska kvinnan en kort stund därefter ha anat oråd och loggat in på sitt bankkonto.

När hon loggade in kunde hon konstatera att cirka 100 000 kronor saknades på hennes konto.

– En hel del har sagts och skrivits om den här typen av bedrägerier, men man kan inte tjata nog, säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson, presstalesperson hos polisen, och tillägger att bankrelaterade uppgifter aldrig ska lämnas ut via telefon.

Senare på onsdagen, strax innan klockan 18, råkade en man i samma ålder ut för ett snarlikt telefonsamtal. Mannen, som även han bor i Glimåkra, insåg dock att någonting inte stod rätt till och valde att ifrågasätta personen som ringde.

– Då ska uppringaren ha slängt på luren, konstaterar Eva-Lotta Hermansson Truedsson och säger att det i nuläget är oklart om det handlar om samma uppringare i båda fallen.

Båda händelserna rubriceras av polisen som bedrägeri.

Magnus WahlströmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons