Annons

Fina Osbyplaceringar på hemmais

Sport • Publicerad 6 december 2018 • Uppdaterad 13 december 2021
Förra elitåkaren Joshi Helgesson, omgiven av flera åkare från Osby KK, spridde glans äver A-tävlingen i ishallen.
Förra elitåkaren Joshi Helgesson, omgiven av flera åkare från Osby KK, spridde glans äver A-tävlingen i ishallen.

Osby Konståkningsklubb stod som värd för Sk8 Osby som är en A-tävling för juniorer, U15- och 13-åkare. Hemmaklubben hade åkare med i alla tre klasser,

– Tävlingen flöt på mycket bra och det var många fina resultat av våra åkare med personbästa hos flera, säger Ulrika Dahl i Osby Konståkningsklubb.

Annons

Runt 70 åkare var på palts under de två tävlingsdagarna.

Felicia Kilagård från Halmstad vann i junior A på 94,03 poäng. Här blev det en niondeplats för Osbys Ida Hagelvik på 85,11.

I ungdom 15 A blev det två topplaceringar för hemmaklubben. Frida Carzborn var fyra på 68,78 medan Elsa Idström kom femma med 68,33. Vann gjorde Lise Trulsson från Malmö på 79,24 poäng.

En fjärdeplats blev det även för Osby i ungdom 13 A genom Åsa Mitchell på 57,20. Freja Mitchell var sexa på 52,54 medan Osbys tredje åkare i klassen, Manda Tomasson, blev tolva på 45,08.

– Det var en mycket väl arrangörsmässigt genomförd tävling med bra feedback från de tävlande och deras tränare, säger Dahl..

Förre elitåkaren Joshi Helgesson fanns på plats som tränare för sin förening Tibro Konståkningsklubb.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons