Malin Fredriksson (till höger), tillsammans med Anna Renud och Filip Hällefors, som arrangerar Vinterkonsert på Hovdala. Arkivbild

Fyra frågor till …

... Malin Fredriksson, som är med och arrangerar Vinterkonsert på Hovdala i morgon, lördag kl 19 och på söndag kl 15.30.

Hur laddade är ni inför årets konserter?
– Vi är superladdade, för det här kommer bli en helt fantastiskt konsert. Musikalartister på högsta nivå och stämningen är på topp.

Vilka artister medverkar?
– Niklas Asknergård, fd Andersson, som stått på de stora musikalscenerna i Londons West End och gjort huvudroller i Fantomen på Operan, Les Misérables och Miss Saigon, Johan Hwatz, som spelat på många musikalscener i Sverige och som just nu är understudy till huvudrollen Freddy i Chess på Svenska teatern i Helsingfors, Elin Heppling, som varit med i bland annat Cabaret och Allt eller inget i Hässleholm, och Anna Renud, vår producent, som bland annat gjort huvudrollerna i Sound of Music och Dracula på Kristianstad teater.

Vad blir det för program?
– Det blir mycket musikal, bland annat från Chess, en del jazziga tongångar, som Sinatras New York, New York och lite vintriga inslag, som ”Most wonderful time of the Year”.

Om man aldrig varit på vinterkonsert på Hovdala förut, beskriv vad det är?
– Det är en stämningsfull, lite kylslagen, konsert på Hovdala loge. Man sitter nästan ute, fast under tak, i mysig belysning och applåderar med vantar på så allt blir mjukt och härligt. Många tar med sig en filt som de sitter och myser under. Bara man kommer till Hovdala och ser alla marschaller ute på Borggården blir man lugn i själen och orkar med resten av december.
Insläpp sker 30 min innan föreställningen börjar (platserna är onumrerade) och biljettkassan öppnar 45 minuter innan konsertstart.