Marie Lindell. verksamhetschef för VC Vänhem i Hässleholm, tror att återflytten av kvälls- och helgmottagningen är psoitiv för patienterna. Stefan Olofson/Arkiv

Kvällsmottagningen tillbaka till Vänhem

Hässleholm Kvälls- och helgmottagningen i anslutning till sjukhusets akut flyttas tillbaka till Vänhems vårdcentral från och med måndag den 10 december.

Det blev inte så lyckat, som man trodde, när mottagningen öppnade 2014. Region Skåne gjorde en satsning på ökad tillgänglighet och tätare samarbete mellan primärvård och sjukhus för patienternas bästa på flera skånska sjukhus.
– Nu får vi tillbaka kvälls- och helgmottagningen där primärvård kan bedrivas i primärvårdslokaler. Det blir ett bättre omhändertagande och tydligt för patienterna att man går till vårdcentralen istället för till sjukhuset, säger Marie Lindell, chef för vårdcentralen Vänhem.

De som jobbar på sjukhusmottagningen flyttar med till Vänhem. Mottagningen på sjukhuset är bemannad från flera håll och de som tillhör Vänhem flyttar dit.
Kvälls- och helgmottagningen på Vänhem bemannas med fyra personal på kvällar och sex på helger, efter ett rullande schema.
En ny service införs med att de vårdsökande kan ringa till Vänhem mellan klockan 16.30 och 19 på vardagar och mellan 9.30 och 15.30 på helger.
– Precis som när man kontaktar vårdcentralen annars så får man prata med en sköterska som gör en medicinsk bedömning och ger patienten en ungefärlig tid för besök. Det går givetvis att komma till vårdcentralen direkt och då får man vänta på sin tur i kön för att träffa en doktor, förklarar Marie Lindell.

Helg- och kvällsmottagningen servar alla som bor i Hässleholm, Osby och Perstorp när övriga vårdcentraler har stängt.
– Jag tror att den här förändringen är positiv för patienterna, säger Marie Lindell.

Dagens fråga

Tycker du om att vandra?

Loading ... Loading ...