Daniel Sirensjö lämnar räddningstjänsten i Hässleholm i och med den nya organisationen som träder i kraft vid årsskiftet. FOTO: Lars-Åke Englund/ARKIV

Sirensjö lämnar med tolv månadslöner

HÄSSLEHOLM Efter att beslutet fattats om att Daniel Sirensjös roll som förvaltningschef för räddningstjänsten försvinner från och med årsskiftet fattade Sirensjö beslutet att det var dags att söka sig vidare.
– Jag hade kanske inte stannat till pensionen, men hade det fortsatt vara en egen förvaltning hade jag varit kvar, säger han.

En tolkning av den nya kommunallagen gör att räddningstjänsten inte längre kommer att vara en egen förvaltning utan sortera under kommunledningsförvaltningen.
Därmed väljer nuvarande räddningschefen Daniel Sirensjö att kliva av efter fem år på posten.
– Jag har trivts jättebra som räddningschef, men det har ju också ingått att vara förvaltningschef med fullt ansvar för förvaltningen och en del kommunövergripande jobb. Jag har gillat det ansvaret och tycker att det varit jättespännande, säger Sirensjö.

Men från och med årsskiftet försvinner de senare delarna.
– Det känns som ett kliv ner, och då är det bättre att kliva av. Jag blev erbjuden tjänsten, men den lockade inte.
Du har fått ta emot en del intern kritik under dina år som chef. Har det spelat in på beslutet?
– Nej kritiken har inte spelat in. Är man chef så får man synpunkter, och det får man jobba med.
Papperna skrevs på under onsdagskvällen, och strax efter lunchtid på onsdagen gick Hässleholms kommun ut med ett pressmeddelande.

– Jag har full respekt för Daniels beslut, samtidigt som vi kommer att sakna hans engagemang och kunskap här. Daniel har varit en stor tillgång för räddningstjänsten och Hässleholms kommun och vi önskar honom varmt lycka till med kommande uppdrag, säger kommundirektör Bengt-Arne Persson.

Vilket nästa uppdrag blir är inte klart, men Sirensjö har inga ambitioner att gå sysslolös längre än nödvändigt.
– Jag är utbildad civilingenjör i riskhantering och brandingenjör och har jobbat både privat och kommunalt. Arbetsmarknaden är god för oss.
Förvaltningschef för räddningstjänsten är han fram till årsskiftet. Efter det entledigas han med tolv månadslöner, drygt 750 000 före skatt, vilket är i enlighet med anställningsavtalet.
Samtidigt inleds processen med att hitta i första hand en tillförordnad räddningschef från den 1 januari, och därefter en permanent avdelningschef för räddningstjänsten.

Dagens fråga

Tycker du om att vandra?

Loading ... Loading ...