Vändning: Trianon lägger sig platt

malmö Trianon lägger sig platt och återkallar alla sina krav mot Citygross. Advokaten har aldrig varit med om något liknande.

På onsdagen, dagen innan Malmö tingsrätt skulle pröva tvisten mellan parterna kom Trianons besked att de återkallar sin talan mot Citygross.

Detta betyder att Trianion accepterar City Gross och Storlivs som hyresgäst. City Gross kommer dock begära att tingsrätten avgör målet mot Trianon.
– Det är stötande att Trianon, så snart Storlivs tvingats lämna besked till personalen att butiken kommer att avvecklas, väljer att återkalla sin talan mot City Gross. Trianon medger således att vi har haft rätt hela tiden samtidigt som Trianon visar vad de egentligen har haft för agenda – nämligen att bli av med oss som hyresgäster för att få in en helt annan aktör, säger Robert Olsson, Chef för HR., Information och Säkerhet på Bergendahls Food AB i ett pressmeddelande.

Marc Tullgren, advokat på Settervalls kommenterar:
‑ Trianons agerande är helt onödigt, kostsamt och fruktansvärt oprofessionellt. Detta hade man kunnat göra för ett halvår sedan och på så sätt besparat sig, oss och staten stora summor pengar och mycket tid. Istället har de väntat in i det sista.
– I 25 år har jag arbetat med att bistå svenska och utländska företag med rådgivning rörande kommersiella avtal, tvister och förvärv men jag har aldrig varit med om att ett bolag, som Trianon, drivit så uppenbarligen ogrundade krav, avslutar Marc Tullgren.
Parallellt med kraven mot City Gross har Trianon även begärt Storlivs AB i konkurs, vilket avslogs av Malmö tingsrätt. Trianon valde att fortsätta strida mot sin hyresgäst.