Stefan Andersson, Alltmöjligtverkstaden. FOTO: PETER PAULSSON

Alltmöjligtverkstadens avtal uppsagt

BROBY Östra Göinge kommun säger upp avtalet med Alltmöjligtverkstaden. Men intentionen är att skriva ett nytt avtal.

Att kommunen i början av november sade upp avtalet med Alltmöjligtverkstaden var ingen överraskning för verksamhetsansvarige Stefan Andersson. Han berättar att han hade fått muntligt besked från kommunen att man hade för avsikt att säga upp avtalet, men att det skulle omförhandlas och att ett nytt avtal skulle skrivas.
Han blev dock lite orolig när han tog del av en skrivelse från kommunens verksamhetsområde inflyttning och arbete. I den meddelades att avtalet sagts upp, att behoven ska genomlysas och att Alltmöjligtverkstaden är välkommen till dialog när behovsanalysen är klar.
Med tanke på att kommunen har flera egna projekt på gång gällande arbete och integration fruktade Stefan Andersson att Alltmöjligtverkstaden sågs som överflödig.

Men till Norra Skåne säger kommunchefen Jonas Rydberg:
– Vi ska träffa ett nytt avtal. Jag kan inte se att vi inte ska samarbeta med Alltmöjligtverkstaden.
Ett besked som lugnar Stefan Andersson – men han passar samtidigt på att slå ett slag för Alltmöjligtverkstaden inför kommande avtal.
– Vi klarar oss inte utan ett avtal med kommunen och nu har de ju flera egna projekt på gång. Men min bedömning är att vår verksamhet är jätteviktig för kommunen och både kommunens egna insatser och Alltmöjligtverkstaden behövs, säger han.
Alltmöjligtverkstaden i Broby arbetar för att arbetslösa och människor i utanförskap ska komma närmare arbetsmarknaden och få en fast punkt i tillvaron.
Det tidigare avtalet med kommunen är uppsagt sedan 5 november, men det är ett års uppsägningstid.

Torsten Karlson gräver i tidningsarkivet.

Dagens fråga

Tänker du rösta i EU-valet?

Loading ... Loading ...