Anders Pålsson blir tillförordnad ordförande i MFF

Sport Efter Håkan Jeppssons tragiska bortgång meddelar MFF att Anders Pålsson blir tillförordnad ordförande fram till medlemsmötet i mars 2019.

På fredagen kom beskedet om att Malmö FF:s ordförande Håkan Jeppsson hastig gått bort vid 57 års ålder. En ny ordförande kommer att väljas vid ett medlemsmöte i mars 2019, fram till dess har styrelsen beslutat att Anders Pålsson blir tillförordnad ordförande för klubben. Beslutet togs under ett sammanträde under fredagen.

– Håkan Jeppsson var en oerhört engagerad och driven person som förändrade föreningen på ett genomgripande sätt. Som person minns vi alla Håkan som en varm och trevlig människa som var omtyckt i föreningen, säger Anders Pålsson, tillförordnad ordförande, i ett pressmeddelande på klubbens hemsida.

Anders Pålsson har bland annat varit VD och koncernchef för Hilding Anders och spelat och tränat inom klubben. Han valdes in i styrelsen år 2010 – det år som Håkan Jeppsson tillträdde som ordförande.

– Malmö FF är i djup sorg. Det är en oerhört tragisk situation som vi nu måste förhålla oss till på bästa sätt. Alla inom föreningen är fast beslutsamma om att fortsätta arbetet i Håkan Jeppssons anda, säger han.

– Föreningen är välskött och står på solid grund. Styrelsen har lång erfarenhet, hög kompetens och kommer att fortsätta att utveckla föreningen enligt den strategi som är lagd.

Det planerade medlemsmöte som skulle ha hållits den 10 december flyttas till måndagen den 14 januari klockan 18:30 i Restaurang 1910 på Stadion.