Annons

Ericson tror på seger i kväll

Sport • Publicerad 7 december 2018 • Uppdaterad 14 december 2021
Här ses Kevin Ericson i aktion i segermatchen mot Kristianstads IK där Tyringe svarade för höstens bästa insats. Ericson hoppas att hans lag ska kunna upprepa den insatsen lite oftare under återstoden av säsongen. Foto: Stefan Sandström/arkiv
Här ses Kevin Ericson i aktion i segermatchen mot Kristianstads IK där Tyringe svarade för höstens bästa insats. Ericson hoppas att hans lag ska kunna upprepa den insatsen lite oftare under återstoden av säsongen. Foto: Stefan Sandström/arkiv

27-årige Kevin Ericson har under åren mött Tyringe många gånger med klubbarna Jonstorp och Helsingborg.

Men han började en gång i tiden spela hockey med Frosta i Björnligan. Ericson hann med spel i Landskronalaget Lejonet och Lund innan han kom till Rögle. Där blev det utlåning till Jonstorp och A-lagsdebut.

Annons

– Sedan var jag i Tingsryd vilket är ett av mina bästa minnen i hockeykarriären, säger Ericson.

Förutom ett år i Lund Giants har det fram till i höst varit spel i tvåan med Jonstorp och i ettan med Helsingborg.

I Jonstorp bildade han en fruktad femma med sin bror Steve.

– Det klaffade bra oss emellan. Tyvärr fick han för några år sedan sluta spela hockey på grund av en skada, berättar Kevin Ericson.

Som inte är nöjd med vare sig sin egen eller sitt nya lag Tyringes insatser så här långt i Hockeyettan.

– Jag tror inte någon av spelarna är nöjda med där vi ligger just nu. Vi hade så klart hoppats vara högre upp i tabellen vilket vi gjort om vi hade upprepat spelet hemma mot Kristianstad i fler matcher. Det har varit alldeles för mycket av höga berg och djupa dalar, menar Ericson.

Så här långt har det blivit tio poäng för Kevin Ericson fördelade på fem mål och lika många assist.

– Jag hade gärna sett att det blivit fler poäng. Tycker att jag haft lite stolpe ut under hösten.

Den 27-årige Tyringeforwarden förväntar sig typisk Helsingborgshockey av sitt gamla lag i kvällens match på Tyrs Hov.

– De åker på allt i alla lägen, säger Ericson som vill ha revansch efter poängtappet borta i Olympiarinken där hemmalaget vann i sudden.

Annons

– Det var en match vi borde vunnit så det är bara revansch som gäller.

– Jag sticker ut hakan och tippar att vi vinner med 5-2. Vill gärna skicka en liten pik till de få som är kvar som jag känner i Helsingborgslaget, säger Ericson

Tyringetränaren Henrik Alfredsson kan rapportera om en skadefri trupp inför matcherna mot Helsingborg och Halmstad i kväll respektive på söndag.

– Två viktiga matcher för oss då vi vill få med oss bonuspoäng till fortsättningsettan efter jul.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons