Kastade sten på grävmaskinist

HÄSSLEHOLM

Tingsrätten dömer en knappt 50-årig man för misshandel efter att han kastat sten på en grävmaskinist i arbete. Sprängningar pågick bredvid mannens fastighet, och mannen var rädd att hans redan trasiga pool skulle gå fullständigt sönder.
I rätten förklarade han att han tagit upp en sten som han tänkt kasta på grävmaskinen, men eftersom den var jordig och hal blev kastet helt fel.
Grävmaskinisten berättar hur stenen kom farande mot hans huvud och att han precis hann parera så att stenen i stället träffade armen. Det tog en och en halv månad innan han kunde använda armen ordentligt igen.
En enig tingsrätt anser att det rör sig om en misshandel av normalgraden, och att den tidigare ostraffade mannen ska dömas till villkorlig dom och 50 timmars samhällstjänst. Om fängelse valts som påföljd hade det blivit en månad.

Torsten Karlson gräver i tidningsarkivet.

Dagens fråga

Ska du se Eurovision Song Contest i helgen?

Loading ... Loading ...