Annons

Lönsboda säkrade segern i förlängningen

Sport Bortamatchen mot Munka Ljungby Akademi gick visserligen till förlängning, men där var Lönsboda starkast och deras segersvit håller i sig.
Sport • Publicerad 7 december 2018 • Uppdaterad 30 november 2021

Ett Lönsboda fyllt med självförtroende efter fem raka segrar inledde matchen mot Munka Ljungby på bästa sätt. Med hög press och många bollvinster satte de myror i huvudet på hemmaspelarna.

Det var därför inte oväntat att Johan Bengtsson gav Lönsboda ledningen efter knappt åtta minuters spel. Visserligen kvitterade hemmalaget, men Lönsboda hann med att göra ytterligare två mål innan första perioden var över.

Annons

– I dag satte vi vårt spel direkt och det fick vi utdelning på, men sen kom de in i matchen mer och mer, säger Lönsbodas tränare Tobias Lindhe.

I andra och tredje perioden jämnades spelet ut och hemmalaget kunde både reducera och kvittera innan ordinarie tid var slut.

– Vi hade väl några fler chanser än dem för de spelade mycket på kontring, men över 60 minuter var det ganska rättvist med kryss. Jag tycker absolut att de är ett bättre lag än vad tabellen visar, säger Tobias Lindhe.

Förlängningen inleddes med att Lönsboda fick spela fem mot fyra, och när hemmalaget drog på sig ytterligare en utvisning fick Lindhes lag en gyllene chans att säkra segern. Men först efter drygt 1.30 i spel fem mot tre lyckades Mattias Pettersson sätta segerbollen i mål.

– Vi har haft svårt att få till vårt power play-spel så därför var det extra skönt att vi avgjorde i just power play, säger en nöjd Tobias Lindhe.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons