Patrull mötte körkortslös man

HÄSSLEHOLM

Polisen blev misstänksam när patrullen stod och väntade i en korsning och en annan bil svängde in på samma väg. Föraren var känd sedan tidigare, och vid en slagning visade det sig att han saknade körkort.
Polisen körde efter bilen och när de kom ifatt stod två bilar parkerade med fem, sex personer utanför. Den misstänkte mannen pekade då ut en annan av männen som bilens förare.
Tingsrätten tror dock på polismannens uppgifter, då iakttagelserna gjorts på väldigt kort avstånd. Den 20-årige mannen har tidigare inte dömts för olovlig körning, och därför gäller domen normalgraden av förseelsen. Han döms till 30 dagsböter à 50 kronor, totalt 1 500 kronor, samtidigt som han ska betala 800 kronor till brottsofferfonden.

Torsten Karlson gräver i tidningsarkivet.

Dagens fråga

Eurovision: Skulle Sverige ha vunnit?

Loading ... Loading ...