Foto: TT
Foto: TT
Foto: TT
Foto: TT
Foto: TT

Över 1 300 demonstranter gripna i Paris

Frankrike Tiotusen personer deltog i våldsamma protester i Paris under lördagen. Demonstrationerna arrangerades av de så kallade "gula västarna" och riktar sig mot Frankrikes regering.

Den närmaste tidens omfattande upplopp och demonstrationer fortsatte med kraft på lördagen, då tusentals personer drabbade samman med kravallpolis i centrala Paris.

Under förmiddagen har polisen gripit hundratals personer och använt både tårgas och vattenkanoner mot demonstranter, uppger Sky News.

Butiker, flera turistattraktioner och Eiffeltornet håller stängt på grund av våldsamheterna.

Protesterna, arrangerade av de ”gula västarna” riktades inledningsvis mot regeringens planer på ökade bränslepriser. I veckan gav regeringen beskedet att man avstår från reformen, men trots detta har protesterna fortsatt.

Samtidigt uppmanar myndigheterna till lugn.

– Jag uppmanar de gula västar som önskar en fredlig debatt att inte beblanda sig med de våldsamma. Vi vet att de våldsamma personerna bara är starka på grund av att de gömmer sig i mängden, vilket gör det svårt för myndigheterna att arbeta, sa landets inrikesminister Christophe Castaner.

Under lördagskvällen hade fransk polis gripit totalt 1 385 personer och sammanlagt 135 personer har skadats i sammandrabbningarna. 125 000 personer uppges i franska medier ha deltagit i demonstrationerna, varav 10 000 i Paris.