Annons

Sjöviken inleder på nya underlaget MOS

Sport • Publicerad 8 december 2018 • Uppdaterad 24 november 2021

Sjövikens sejour i elitserien blev bara ettårig, och när de nästa år tar nya tag i division ett så blir det med lite nya förutsättningar. Ett av underlagen de ska spela på är nämligen det nya Minigolf Open Standard (MOS) eller äventyrsgolf som de flesta kallar det till vardags.

Och som om det inte vore nog med det så kommer Sjöviken att få spela första omgången på just MOS med Gullbergsbro som arrangör.

Annons

– De har en fin bana i Kärralund, ganska nära Lisebergsbyn. Men det är en gammaldags bana utan sarger, säger Jan-Åke Persson i Sjöviken.

Införandet av MOS i seriespelet har rört upp en del känslor bland bangolfarna i Sverige, alla är inte odelat positiva till att det finns med i seriespelet. På Svenska bangolfförbundets Facebooksida har det diskuterats livligt.

”Den stora frågan i detta är hur rättvist det är att lägga den omgång ett, hur ska vi rimligen kunna få en rättvis chans på detta underlag vi aldrig spelat på när vi inte ens kan förbereda oss. Vi vet ju för fan inte ens vilka bollar som gäller! Ska man nu förstöra bangolfen med spel på mos, så borde omgången åtminstone legat sist!” skriver en motståndare till det nya underlaget, medan en annan skriver ”Helt rätt att ta in MOSet i sporten. Stöttar förbundet helt där.”.

Jan-Åke Persson tillhör skaran som tycker det är positivt, men inser att det i början kommer vara ovant för de allra flesta.

– Det är rätt häftigt faktiskt och jag tycker att det ska bli roligt. Första SM-et spelades i Sundbyberg i somras, och jag tror att det kan locka en hel del nya spelare till sporten. Men visst, det är ett helt annorlunda spel. Hos oss får väl LP (Lars-Peter Nilsson, reds anm.) ta fram takterna från när han spelade golf på Teliatouren, säger Jan-Åke.

Att spelet på MOS ligger i första omgången kan komma att ställa till problem för en del lag, och arrangerande Gullbergsbro får en rejäl fördel.

– Jag skulle bli förvånad om de tappar någon poäng där. Och det är klart att det kan bli avgörande om säg Olofström förlorar alla sina matcher, säger Jan-Åke Persson.

För just Gullbergsbro och storsatsande Olofström (dit Sjöviken tappat både Peter Ericsson och Alexander Malina) är lagen som Jan-Åke räknar med kommer göra upp om seriesegern. För deras egen del tror han att det efter alla spelartappen kommer handla om en mittenplacering.

bild 1/3
MOS, eller äventyrsgolf, påminner mer om att putta på en golfbana än vanlig traditionellt bangolf på filt. Foto: Jan-Åke Persson
Sommarens SM i MOS i Sundbyberg spelades på nya moderna banor med en sarg i bakkanten. Foto: Jan-Åke Persson
MOS, eller äventyrsgolf, påminner mer om att putta på en golfbana än vanlig traditionellt bangolf på filt. Foto: Jan-Åke Persson
Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons