GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Alliansens regionbudget klubbad

Skåne 1,4 miljarder mer i Region Skånes kassa. Det är resultatet av den skattehöjning med 49 öre som regionfullmäktige beslutade om på tisdagen.
Publicerad 11 december 2018 • Uppdaterad 25 november 2021
Alliansens budget vann med 62 röster mot S-förslagets 39 i omröstningen. SD la ner sina röster.                Foto: Stefan Olofson
Alliansens budget vann med 62 röster mot S-förslagets 39 i omröstningen. SD la ner sina röster. Foto: Stefan Olofson

I nästan två dagar har budgetdebatten pågått. Cirka en miljard av intäktsförstärkningen avsätts för att klara kommande investeringar i sjukvård och kollektivtrafik. Det räcker till hälften av upplåningen.

Primärvården får 371 miljoner. Vårdcentralerna ska utgöra 25 procent av den totala sjukvården, mot dagens 16, om några år.

Sjukhusen i Lund/Malmö, Helsingborg och Kristianstad dras med ett miljardunderskott i år. Sus står för den största delen.

Kulturen och regionala utvecklingsnämnden tillhör också sparmålen, vilket bekymrar oppositionen.

Stefan OlofsonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.