Annons

Esteterna fixar julshowen

HÄSSLEHOLM En större satsning än någonsin bjuder estet- eleverna på, när de i kväll ställer sig på scenen i röda salongen tillsammans med ingen mindre än artisten Sonja Aldén.
Hässleholm • Publicerad 11 december 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Att julkonserter ligger i tiden står helt klart. När det är dags i kväll klockan 19 blir det den femte julshowen i kulturhuset hittills i år – och ändå är det inte den sista.

Annons

När tidningen hälsar på under repetitionerna ljuder både modernare jullåtar och mer klassiska varianter ur fönstren på Hässleholms tekniska skola. I konserten utlovas allt ifrån All ye faithful och Ave Maria till Pentatonics That’s christmas to me.

Ettor, tvåor och treor sjunger gemensamt tillsammans, medan lärarna håller i instrumenten tillsammans med den tidigare eleven Adrian Bellan, som fått rycka in på trummor.

Två av programmets nuvarande elever är Ella Kullman från Hässleholm och Cornelis Blom, Ballingslöv. Ella Kullman känner av spänningen:

Cornelis Blom är desto lugnare:

Förra årets julkonsert ägde rum i Pingstkyrkan. Skillnaden mot en riktig scen, där publiken dessutom betalar pengar för att få se eleverna, är stor enligt många. Under måndagseftermiddagen var platserna på parkett utsålda medan det fortfarande fanns plats på balkongen.

Att ägna dagarna åt sång och musik är fantastiskt, tycker både Cornelis och Ella:

bild 1/8
Freja Landgren.  Estetiska programmet övar inför en julkonsert med Sonja Aldén i Hässleholm.
En bred repertoar övas in. ”Mary, did you know” är mångas favorit.
Foto: Kristina Höjendal
Cornelis Blom hoppas på en framtid som musiklärare. Ella Kullman vill däremot bli skådespelerska. Foto: Kristina Höjendal
Moa Persson från Vinslöv – blivande artist?
Emilia Dalqvist från Hästveda ser fram emot kvällen.
Foto: Kristina Höjendal
Vilmer Påmark från Tormestorp har ett solo.
Hallfridur Kristensson är  en av två sånglärare.
Lärarna fixar kompet.
Freja Landgren.  Estetiska programmet övar inför en julkonsert med Sonja Aldén i Hässleholm.
En bred repertoar övas in. ”Mary, did you know” är mångas favorit.
Foto: Kristina Höjendal
Kristina HöjendalSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons