Vördsamhet är en dygd

Istället för att lösa landets problem har nu partiledarna ägnat sig maktgalenhet i barnkammaren. Sverige tycks ha styrts av småpartier som liberaler och centerpartister. Först hjälper de SD att avsätta Löfven. Därefter ville de gärna sitta i hans knä. Den gemensamma nämnaren är att de hatar 1,1 miljoner svenskar. Hatet understöds av ledarskribenter i deras dagliga partitidningar. Ett exempel är Norra Skåne där en Yngve Sunesson den 8 nov. åberopar SD:s nazistiska rötter. Sakfrågorna är inte relevanta i sammanhanget.

Jag har sedan många år goda vänner i Tyskland, vars förfäder var engagerade tyska militärer. En av vännernas morfar var officer i SS. Ett foto visar när han mottog en utmärkelse från Hitler. Den andre vännens far var sergeant i tyska armen. Ingen av mina vänner är eller har varit nazister, trots deras rötter. Att åberopa nazistiska rötter är ett dåligt argument för en hatkampanj. Herr Sunesson vill också ha en nordisk modell för hur SD-liknande partier skall hanteras. Svaret är enkelt: Partiets ledning och dess sympatisörer skall behandlas som folk! Dess ”främlingsfientlighet” består av att ta emot flyktingar, i den mån de kan erbjudas bostäder och integreras, så att de slipper ingå i den växande gruppen uteliggare.

I Norr Skåne finns en insändare, som kallar var femte svensk för korkad. Insändaren är egentligen inte värd att kommentera, men exakt samma insändare publicerades två gånger i november. Slutsatsen tycks då vara att tidningen Norra Skåne anser insändare vara av den klass, att den är värd att publicera två gånger. Själv är jag f.d. bondeförbundare och centerpartist. Nuvarande centerparti tycks bestå av några bönder och ett antal stockholmare med kolonilotter samt en oresonlig, självgod, och maktgalen komandora som partiledare. Centerns nolltolerans mot ett betydligt större, demokratiskt parti, gör att jag nu övergår till de ”korkade.”

Per T Persson

Insänt av Per T Persson, Mjönäs Uddeväg 114-22 29156 Arkelstorp

0708 700731

Torsten Karlson gräver i tidningsarkivet.

Dagens fråga

Tycker du om pommes frites?

Loading ... Loading ...