Ett samarbete mellan Danish Crown och Fredrikshavns kommun har lett till nyanställningar.

100 nyanlända fick slakterijobb

På landet

Ett samarbete mellan myndigheterna i Fredrikshavn och Danish Crowns slakteri i Sæby har lett till anställning för nästan 100 nyanlända, rapporterar Landbrugsavisen.
Slakteriet stod inför en stor utmaning förra sommaren då 10 000 extra grisar skulle slaktas i veckan. Det fanns behov av 200 nyanställda och halva behovet kunde alltså fyllas i och med samarbetet med Fredrikshavsn kommun.
De nyanställda har alla vistats i Danmark mindre än fem år och för de flesta är detta deras första heltidsjobb i landet.
– Några av dem har kanske haft säsongsjobb inom städbranschen eller liknande, men det är första gången som de är fastanställda med ett heltidsjobb, Jag tycker att Danish Crown har tagit ett jättestort social ansvar. De har anställt många arbetslösa som har haft svårt att få fotfäste på arbetsmarknaden, säger en representant för kommunen.