Annons

Redovisade elva månader sent

HÄSSLEHOLM Ägaren till ett mindre företag på en ort i Hässleholms kommun dömdes under onsdagen till villkorlig dom och 40 dagsböter à 270 kronor, totalt 10 800 kronor för bokföringsbrott.
Hässleholm • Publicerad 13 december 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Ägaren till ett mindre företag på en ort i Hässleholms kommun dömdes under onsdagen till villkorlig dom och 40 dagsböter à 270 kronor, totalt 10 800 kronor för bokföringsbrott. Anledningen var redovisningen för räkenskapsåret 2016, där företagets omsättning låg runt 3,5 miljoner kronor, kom in elva månader för sent.

Att den knappt 50-årige mannen betalat två förseningsavgifter om totalt 10 000 kronor ser inte tingsrätten som någon förmildrande omständighet. Enligt rättens bedömning är motsvarar straffvärdet en månads fängelse, men eftersom det saknas skäl att tro att mannen kommer att göra sig skyldig till fortsatt brottslighet blir påföljden nämnda villkorliga dom och böter.

Lars-Åke EnglundSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons