Hur värderas barnens trygghet i politiken

När vi fick höra att vår fantastiska skola ska läggas ner var det som att fötterna slagits undan från marken.
Hur ska det bli? Hur kommer barnen att må?
Det är lätt att som politiker sitta där och styra, men skänkte ni barnen och deras fantastiska lärare/lärarinnor ens en tanke?
Det är inte ni som tröstar ett ledset och oroligt barn, heller inte ni som ser hur tårarna rinner när de lägger sig för natten.
Och för vad? Jo, pengar!
Denna skola betyder något för alla dessa barn och lärare, men även för oss föräldrar.

För mig är det en självklarhet att man borde prioritera skolorna på landsbygden, dess ovärderliga möjligheter och enastående miljö.
En verksamhet i mindre skala där varje individ blir sedd, en sammanhållning och trygghet som får alla att känna samhörighet borde vara värt mer än pengar. Gemenskapen och sammanhållningen har varit av världsklass och jag kan bara se positivt på en skola med mindre klasser där utfrysning och mobbning i stort sett inte existerar, man ser efter varandra och har ett starkt band.

Man blir bedrövad när man läser att politikerna menar på att det bara är ett kort avstånd till de andra skolorna som ligger i Vinslöv, som om det är vårt största bekymmer och oro! Känslan av tryggheten de skapat där rycks ifrån dem då de blir splittrade, och återigen för vad? Jo, pengar! Det finns uppenbarligen inget värde eller känsla för någonting längre, allt handlar bara om besparingar, på våra barns bekostnad!
Jag hoppas att ni politiker förstår hur mycket detta påverkar våra barn på Vanneberga skola.

Torsten Karlson gräver i tidningsarkivet.

Dagens fråga

Kan du lita på Skånetrafiken?

Loading ... Loading ...