Annons

IFK Osby hämtar ny målvakt från Mala

Sport • Publicerad 14 december 2018 • Uppdaterad 13 december 2021
Kristoffer Blom vill utvecklas som målvakt och nu tar 25-åringen steget från sexan till fyran. Foto: Robert Rolf
Kristoffer Blom vill utvecklas som målvakt och nu tar 25-åringen steget från sexan till fyran. Foto: Robert Rolf

En ny målvakt har varit prio ett på tränare Mattias Nilssons lista inför säsongen 2019, och det har inte enbart hängt ihop med att Niklas Stenfeldt-Karlsson tidigt under hösten meddelade att han skulle lämna.

– Jag hade nog velat ha Kristoffer ändå så då hade de fått göra upp om det helt enkelt, säger Osbytränaren Mattias Nilsson som ännu inte vet hur det blir Simon Fredrikssons framtid i klubben.

Annons

25-årige Kristoffer Blom, som närmast kommer från Mala som han var med och spelade upp i division fem, har tränat med Osby under hela hösten så det är en målvakt som Mattias Nilsson har bra koll på.

– Han styr och ställer försvaret och det är lite det vi behöver i vårt unga lag. Sen tycker jag han är bra i luften och har väldigt bra utkast.

Som ungdom spelade Kristoffer Blom i IFK Hässleholm och som senior har han representerat en rad olika klubbar. Förutom Mala har han även vaktat målet i Röke, Sösdala och Vinslöv där han kände på division fyra-tempot.

Varför valde du att lämna Mala som gick upp i femman?

– Det kan vara kul att få testa på spel lite högre upp, jag har tröttnat lite på de lägre serierna. Men jag funderade in i det sista för jag har trivts bra i Mala, säger Kristoffer Blom.

En annan sak som lockade honom till IFK Osby var att han redan känner en del av spelarna.

– Jag har ju tränat med dem under hösten och det är ett bra gäng. Sen är det väldigt konstigt att jag som 25-åring helt plötsligt är äldst i laget.

Hur skulle du beskriva dig själv som målvakt?

– Svårt, men jag skulle väl säga att jag gillar att styra och leda laget, säger Kristoffer Blom som nästa år får chansen att styra tillbaka IFK Osby mot division tre.

Osby har även gjort klart med Viktor Nordqvist från Jägersborg.

– Det är en spelare som jag ville ha in redan i fjol, men han valde att ta ett år till i Jägersborg. Han ger alltid hundra och är också lite äldre än de andra spelarna, så det är värdefullt för oss, säger Mattias Nilsson som vill ha in en anfallare och två mittfältare till innan han är helt nöjd med truppen.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons