Annons

Våg av dieselstölder den senaste tiden

OSBY/ÖSTRA GÖINGE Polisen: ”De har hittat ett sätt att avyttra det”
Osby • Publicerad 15 december 2018 • Uppdaterad 24 november 2021

– Det är lokalt betingad brottslighet och vi har ju koll på vilka som kan göra det här av våra lokala kriminella, säger lokalpolisområdeschef Pär Cederholm.

– Brotten sker främst nattetid och vi håller vår yttre personal informerad om vilka konstellationer som kan begå brotten och var det kan ske. Vi försöker ha tillsyn och kontroller där för att förhoppningsvis kunna frihetsberöva gärningsmännen.

Annons

Varför är det så många dieselstölder just nu, just här?

En dieselstöld får ofta flera olika negativa konsekvenser. Ägaren som blir av med drivmedel drabbas naturligtvis (dels blir ägaren av med drivmedel för betydande summor, dels utsätts fordonet ofta för skadegörelse), men även markägaren drabbas och det kan bli skador på naturen.

Pär Cederholm berättar att flera arbetsmaskiner idag har kameraövervakning och kameraskyltar samt skyltar som informerar om att tanken är tom och att det därför inte är någon idé för gärningsmännen att förstöra maskinen i jakten på drivmedel.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons