Annons

Framtiden på spel för King

Malmö Spelutvecklingsföretaget i Malmö växer så det knakar.
Malmö • Publicerad 16 december 2018 • Uppdaterad 24 november 2021

I entrén till Kings studio i Malmö så möts man av en stor vägg med tecknade humoristiska bilder på personalen på företaget, avbildade som djur. Öppnar man ramen finns där ett autentiskt foto också. Problemet är att väggarna snart inte räcker till. Några tomma ramar finns ännu, men redan veckan därpå är tre av dem fyllda. Bara det senaste året har företaget vuxit med cirka 30 anställda.

Annons

En annan sak är rätt värderingar.

Annons

Under resans gång har utvecklarna även hjälp av användare och bjuder bland annat in fokusgrupper, antingen till kontoret eller via nätet, för att testa och kommentera eftersom det i slutändan är extremt viktigt för företaget att bygga ett spel för den stora massan som ska fungera globalt för en mängd olika användare.

Annons

- Men många av dem kan lika gärna söka upp ett internetcafé efter jobbet för att spela tillsammans eller ha en samling hemma. Det är inte alltid spelindustrin erbjuder mest pengar, men har man det här som yrkesliv och lyckas få jobba med det man vill, så är man verkligen intresserad av spel.

Fakta:

Fakta/King

King är ett av de ledande underhållningsföretag inom den mobila världen. Bolaget har utvecklat över 200 titlar och spelen spelas över hela världen.

Spelen är Candy Crush, Farm Heroes, Pet Rescue och Bubble Witch.

Tredje kvartalet 2018 noterade företaget 262 million aktiva spelare per månad,

King har förutom Malmö även studios i Stockholm, London, Barcelona, Berlin, San Francisco och Seattle, samt kontor på Malta, i Tokyo och i Bucharest.

I Malmö finns King på Bruksgatan nära centralstationen varifrån man bland annat kan se deras stora logga på fasaden.

King bildades 2003.

Pia LobellSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons