Annons

Rönningdal slog Sum-Sim-rekord

Sport Ett Sum-Sim-rekord, två guld och en trött kropp. Det blev resultatet för S71:s Emilia Rönningdal vid riksfinalerna i Stockholm
Sport • Publicerad 16 december 2018 • Uppdaterad 15 december 2021
Emilia Rönningdal avslutade december med att sätta nytt Sum-Sim-rekord. Foto: Stefan Sandström/Arkiv
Emilia Rönningdal avslutade december med att sätta nytt Sum-Sim-rekord. Foto: Stefan Sandström/Arkiv

S71:s jättetalang Emilia Rönningdal hade kvalat in på åtta distanser till riksfinalerna av Sum-Sim som avgjordes i Stockholm i helgen, och på pappret hade hon medaljchans på alla åtta distanserna. Nu blev den sammanlagda skörden två guld, två silver och ett brons, ett resultat som hon var nöjd med.

– Jag är mycket nöjd. Det här var fjärde tävlingen på fyra veckor så jag var lite trött på slutet, säger Emilia Rönningdal.

Annons

Att hon var trött märktes vid hennes sista framträdande i Stockholm där hon ”bara” blev åtta på 100 meter fjäril.

– Där hade jag inga krafter kvar. Det ska bli skönt med jullov nu, konstaterar Emilia som trots allt haft en bra december.

Desto bättre gick det på 200 meter fritt där hon med sina 2.00,52 satte nytt Sum-Sim-rekord. Och på 100 meter fritt satte hon nytt pers med tiden 56,37.

– Även om hon har varit sliten i helgen så har hon gjort det bra. Hennes tid på 400 meter fritt var hennes näst bästa och då simmade hon taktiskt för att vinna. Hon hängde bara med för att avgöra sista hundra, säger tränaren Mikael Björklund.

S71 hade även med 14-årige Noah Malmgren som simmade fem finaler.

– Jag sa på förhand att han kanske kunde ta en plats bland de tio och nu blev det en elfte som bäst så det är bra. Och han slog pers på fyra av fem distanser, och mer än så kan man inte begära.

Osby SS hade också några simmare med, och bäst gick det för Clara Johansson som kom fyra på 100 meter fjäril endast sju tiondelar från ett brons. Hon fick även med sig en sjätteplats på fritt, och samma placering hade Moa Olofsson på 200 meter fjäril.

För Delfins Emma Ragnarsson gick det bäst på 400 meter medley där hon blev sjua.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons