Stabilt Osby IK tog ny seger

Sport Osby IK hämtade sig snabbt efter veckans förlust mot Trelleborg. Mot Åseda var det ett annat spel, åtminstone i 40 minuter, och 6–3-segern var klar.
Sport • Publicerad 16 december 2018 • Uppdaterad 14 december 2021
Jesper Wärvik gjorde ett av Osbymålen. Foto: Stefan Sandström

Starten av Alltrean har varit både upp och ner för Teemu Elomos Osby. En stabil premiärseger över Lenhovda följdes upp av att de blev nollade hemma mot Trelleborg, därför var det av stor vikt att de hittade rätt i spelet igen mot Åseda. Och Teemu Elomo fick som han ville.

Osby satte gasen i botten från första nedsläpp och dominerade första perioden rejält, 21–8 i skott visar om inte annat det. Och de fick också utdelning på sitt spelövertag.

Halvvägs in i perioden i sitt andra power play spräckte Matthew Anders, assisterad av Jacob Dreberg och Riku Rissanen, målnollan. Sedan dröjde det bara 44 sekunder innan Osby gjorde 2–0, den här gången var det Jakob Ryman som noterade för målet.

– I dag var det mycket bättre och vi kontrollerade matchen så som jag vill, säger Teemu Elomo.

Osby fortsatte att kontrollera händelserna på isen även i den andra perioden efter bland annat två mål av Jesper Wärvik och ytterligare ett av Matthew Anders.

– Vi kunde gjort något mål till tycker jag för vi hade många chanser. I power play tar vi många skott från högst fem meter och då borde vi göra något mål till, säger Teemu Elomo som fick se sitt lag göra två mål i numerärt överläge.

Men om de två första perioderna var bra så var de sista 20 minuterna desto mindre bra från Osbys sida.

– Jag vet inte varför, men killarna slutade spela och det håller inte. Det spelar ingen roll om man leder med 10–0 eller det står 1–1, man måste spela 60 minuter, säger Teemu Elomo som fick se sitt lag släppa in två mål.

Åsedas sista mål kom dock när det bara vara knappt två minuter kvar av matchen så det hann aldrig bli riktigt farligt för Osby. Istället kunde Colin Holmström definitivt punktera matchen med att göra 6–3 i tom kasse när hemmalaget chansade med att plocka ut sin målvakt Albin Bratvoldengen.

– Så klart är jag nöjd med att vi vann för det är poängen som räknas, men vi måste spela hela matchen i fortsättningen, säger Teemu Elomo.