Annons

Nya tunga tapp för IFK Osby

Sport Först lämnade Viktor Pettersson IFK Osby för Nosaby, och bara timmarna innan frimånaden var över skrev Linus Persson på för Älmhult.
Sport • Publicerad 17 december 2018 • Uppdaterad 14 december 2021
Linus Persson väljer att ta steget från IFK Osby till Älmhult inför nästa säsong.
Foto: Stefan Sandström/Arkiv
Linus Persson väljer att ta steget från IFK Osby till Älmhult inför nästa säsong. Foto: Stefan Sandström/Arkiv

IFK Osby har gjort några riktigt tunga tapp de sista dagarna av klubbarnas frimånad som tog slut i lördags. I lördags skrev tidningen om att Viktor Pettersson valt att ta steget till Nosaby och division två, och under fredagskvällen blev det även klart att försvararen Linus Persson lämnar för Älmhult i division tre. Ett hårt slag för det Mattias Nilsson-tränade IFK Osby.

– Ja, det var i sista minuten han blev klar. Klart att det blir en tuff uppgift att ersätta honom. Men det är en Osbykille som vill uppåt och det har man svårt att säga nej till, säger Mattias Nilsson.

Annons

På minuskontot finns också Anthony Svenning som går till Hässleholms IF och Vilgot Clauss som flyttat till Trollhättan och för spel i deras division ett-lag.

– Vilgot har en termin kvar på Calcio men har redan flyttat till Trollhättan så det har vi vetat om ett tag, säger Mattias Nilsson.

IFK Osby blir även av med duon Isack Nanuseb och William Håkansson till Älmhult men det är killar som tillhör Calcio och som inte varit aktuella för a-laget under året som gått.

För att täcka upp förlusterna har Osby spelare som är och tränar med dem och är på väg in, men ännu är inget påskrivet och klart. Klart är det däremot att Wilhelm Olsson, som för närvarande går korsbandsskadad, blir assisterande tränare den kommande säsongen.

– Det är fantastiskt härligt att han nappat på det erbjudandet för han har haft en otrolig otur med skador. Han känner ju gruppen redan och kommer funka kanon med mig och Jocke (Hansson). Sen tror jag att han kommer göra en satsning till på fotbollen när han är hel igen, säger Mattias Nilsson

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons