Annons

Fann brister vid godiskontroll

HÄSSLEHOLM En tobakskiosk i kommunen fick anmärkningar på sin godishantering vid en kontroll för två veckor sedan.
Hässleholm • Publicerad 18 december 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Vid en oanmäld inspektion hade miljökontoret tio punkter att kontrollera i butiken. På tre av dem fanns det avvikelser som gjorde att butiken inte tilldelades en smiley som är miljökontorets utmärkelse för god hygien. Avvikelserna var i samtliga fall kopplade till godishanteringen.

Det saknades skriftlig information om flera godissorter i hyllorna, samtidigt som vissa etiketter där det fanns information låg fel.

Annons

Dessutom kunde butiken inte uppfylla bestämmelserna om spårbarhet där alla saker som köps ska kunna spåras ett led bakåt. Bland annat gällde det chokladbitar med bästföredatum som passerats i maj 2017.

Också rutiner kring rengöring kritiserades, då exempelvis de mattor på lagret där läsk och lösgodislådor förvarades var i behov av rengöring, eller behövde bytas ut.

I måndags gjorde miljökontoret en återkontroll av butiken, och då hade de två förstnämnda felen åtgärdats, samtidigt som man hade en handlingsplan för hur det tredje skulle åtgärdas inom kort.

Lars-Åke EnglundSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons