Får fängelse för femte domen

HÄSSLEHOLM

En 20-årig man från en mindre ort i kommunen tvingas avtjäna ett två veckor långt fängelsestraff för en femte grov olovlig körning på kort tid. Mannen dömdes så sent som i september för samma förseelse och fick då ett kraftigt bötesbelopp, men stoppades sedan körande lastbil två månader senare.
”Det finns med hänsyn till återfallet och till brottets art särskilda skäl att trots hans ungdom bestämma påföljden till ett kortare fängelsestraff”, skriver tingsrätten i sin dom. Att han begick brottet under tiden då han dessutom avtjänade en skyddstillsynspåföljd var också en faktor rätten vägde in.
För en person över 21 år hade fängelsestraffet blivit en månad långt, men eftersom mannen bara var 20 rabatterades halva tiden.

Torsten Karlson gräver i tidningsarkivet.

Dagens fråga

Ska du resa utomlands i sommar?

Loading ... Loading ...