Annons

Landslagsspelare till Vittsjö

Sport • Publicerad 18 december 2018 • Uppdaterad 14 december 2021
U19-landslagets anfallare Paulina Nyström vässar Vittsjös offensiv. Foto: SvFF
U19-landslagets anfallare Paulina Nyström vässar Vittsjös offensiv. Foto: SvFF

Den 18-åriga anfallstalangen spelade förra säsongen i Elitettan för nykomlingarna Ljusdal. Men sejouren blev kort för hälsingelaget som föll på målsnöret och hamnade precis under nedflyttningsstrecket.

– Hon tillhör en av de absolut bästa spelarna i Sverige i sin åldersgrupp och har meriter från spel i de olika flicklandslagen. Hon deltog även i EM-kvalturneringen som bland annat spelades på Vittsjö IP i höstas mot Slovenien, Israel och Kazakstan, säger Vittsjö sportchef Erika Nilsson.

Annons

Under säsongen i fjol svarade anfallaren för åtta fullträffar i Elitettan.

– Det är en klok spelare med en enorm vilja att göra mål. Både vi och Paulina ser fram emot att hon ska ta ännu ett steg framåt i sin utveckling när hon nu för första gången ska spela med ett damallsvenskt lag.

Paulina Nyström kommer ursprungligen från Göteborg och inledde karriären i Askim. Hon fortsatte till Hovås Billdal där det blev fyra säsonger.

De senaste två åren har hon startat i samtliga 26 matcher i Elitettan (2016 för Hovås Billdal och 2017 för Ljusdal). Hon har sex U17-landskamper på meritlistan och 17 U19-landskamper där det har blivit fyra mål.

https://twitter.com/vittsjotjejer/status/1074968552350855168

Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons