Annons

Lindroth lämnar – hur gör Gunnarsson?

Sport Kreatören har tappat lusten – vänder tillbaka till Sölvesborg i division tre. Samtidigt funderar den gulsvarta vänsterbacken över sin fotbollsframtid.
Sport • Publicerad 18 december 2018 • Uppdaterad 24 november 2021

Gustaf Lindroth kom till IFK Hässleholm för två år sedan och har varit en kreativ kraft på mittfältet med sin vänsterfot.

I år gjorde han sex mål i tvåan.

Annons

Så sent som i april skrev Lindroth på ett nytt treårskontrakt med IFK – ett kontrakt som nu bryts när han vänder tillbaka till Sölvesborg som spelar i trean 2019.

– Jag tyckte att det blev för seriöst med en division två-klubb. Jag tappade det som är viktigast, att ha kul. Fotboll var inte roligt längre och därför sökte jag mig till Sölvesborg, motiverar den 23-årige Österlenkillen.

Han förklarar att han inte har ork och lust att träna fyra dagar i veckan.

– Jag och IFK har inte samma visioner. Lagom är bäst för mig, säger Lindroth.

Filip Ranmo, Linus Svensson, Tommy Filipovic och Gustaf Lindroth försvinner – IFK Hässleholm har tappat både rutin och spets.

– Det är såklart något vi måste hantera. Det känns som om det inte är första året som IFK börjar om, och det måste vi se över – hur vi kan få ett annat utfall, säger nye IFK-tränaren Jonas Jönsson.

Kommer ni att försöka ersätta med likvärdiga spelare eller blir det en yngre satsning?

– Vi ska se till att ha en slagkraftig trupp på plan. Dels tror jag att det finns mer kvaliteter att hämta ur truppen men på ett eller annat sätt måste de ersättas.

Jonas Jönsson har svårt att sia om när den gulsvarta truppen ska vara klar.

– Vi hoppas vara långt framme när vi kör igång igen den 12 januari. Vi jobbar för fullt på alla fronter, försäkrar han.

Annons

Frågan är om Danny Gunnarsson finns med då. Vänsterbacken gör ingen hemlighet av att han gärna testar högre upp.

– Jag har inte så många tankar just nu egentligen. När det trillar in ett kontraktsförslag så snackar jag med Filip Thurn – min Mino (Raiola) – och så går vi igenom det. Jag kommer att fira jul och tar ett beslut kring nyår, säger Gunnarsson och berättar att det finns intresse från klubbar i division två och uppåt.

– Många har sagt att jag är bästa vänsterbacken i division två, säger 26-åringen som sitter på utgående kontrakt.

Är Kristianstad FC ett av alternativen?

– Det kan ha hänt att de har ringt mig.

Hur troligt är det att du spelar i IFK 2019?

– Jag har fått en jättebra uppfattning av Jonas (Jönsson) och Chadie (Hotait), de verkar vara duktiga tränare, men ledningen i IFK har inte hört av sig.

Känns det konstigt?

– Ja, det tycker jag väl. Det är lite skumt.

bild 1/2
Danny Gunnarsson vill prova högre upp. Foto: Stefan Sandström
Gustaf Lindroth har varit en viktig pjäs i den gulsvarta offensiven under sina två år i IFK Hässleholm.       Foto: Stefan Sandström
Danny Gunnarsson vill prova högre upp. Foto: Stefan Sandström
Gustaf Lindroth har varit en viktig pjäs i den gulsvarta offensiven under sina två år i IFK Hässleholm.       Foto: Stefan Sandström
Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons