Annons

Vidriga berättelser är viktiga berättelser

Krönika ”Hanar är av naturen skapade att strida mot varandra.
Hässleholm • Publicerad 18 december 2018 • Uppdaterad 14 december 2021

”Hanar är av naturen skapade att strida mot varandra. De kämpar om revir, rangordning och inte minst honornas gunst.” Pågar, känner ni igen er.

Annons

En man i Afghanistan bestämmer sig för att familjens nioåriga dotter ska säljas till en äldre släkting för att en skuld ska betalas av. Den här mannen som fått flickan som betalning plågar, våldtar och misshandlar henne innan han fortsätter att hota henne med både kniv och pistol.

Det här handlar inte om någon enstaka galnings verk utan är satt i system. Visst finns det galna våldsmän i Sverige, Norge, Danmark, Tyskland, England och så vidare. Men i denna del av världen verkar det vara mer av ett normaltillstånd.

Annons

Afghanistan är det farligaste landet i världen för kvinnor. Nästan 90 procent av dem är utsatta för fysiskt, psykiskt eller sexuellt våld enligt FN.

Helen Fingalsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons