Detta är verkligheten – välkommen ut och se

Angie beter sig lika omoget som så många andra så fort någon idag tar upp ett av idag Sveriges största problem.
Jag kan upplysa Angie om att jag jobbat ihop med och umgåtts med människor från hela världen.
Jag har jobbat ihop med judar som kom med vita bussarna från Nazityskland.

Jag har jobbat ihop med Vietnameser som var med i Vietnamkriget.
Jag har jobbat ihop med folk från forna Jugoslaviens Balkankrig, där jag även suttit och medlat mellan Serber och Kroater som inte kunde vistas i samma lokaler.
De flesta har varit ödmjuka och trevliga människor och de bästa arbetskamrater.
Aldrig har någon av dessa, trots sina trauman betett sig så illa som dessa idag andra generationens invandrarungdomar gör, vilket artikeln handlade om, dessa som är födda i Sverige och aldrig varit med i några krig,

Jag är själv uppväxt under fattiga förhållanden, ibland varit arbetslös, men har aldrig behövt stjäla eller dödshota folk.
De senaste 20 åren har jag jobbat med kundrelaterat arbete där många kunder varit invandrare. Som svensk är det precis som Angie säger väldigt jobbigt att hela tiden bli otrevligt och diskriminerande bemött med glåpord, hot, bli kallad rasist, räckt finger, kallad svenne när dessa ligister exempelvis körde på min bil med moped, räckte finger och smet, snott grejor i butiken, uttalar hot när de försöker smita från betalning. Jag skulle kunna fylla sidan med exempel.
Det är tydligen inte rasistiskt när invandrare hotar svenskar, men den dag Angie fått lite livserfarenhet kanske hon kan bli mer saklig.

Att ta upp sakfrågor och diskutera orsak och samband är viktigt, men då dyker alltid sådana som Angie upp och vräker ur sig att alla är rasister, islamofober och främlingsfientliga och försvarar ligisterna.
Detta utnyttjar givetvis dessa lymlar.
Ofta när någon av dessa gossar försökt lura mig eller smita från betalning skriker dom rasist i tron att jag skall bli rädd och låta dom löpa.

Så lättlurad är jag inte, men det har säkert gått hem tidigare.
Jag satt på akuten när en hel släkt kom in med ett barn med förkylning och började hota personalen för att de inte fick gå före de akut sjuka. Sådana händelser möter oss vanliga människor dagligen, vi som befinner oss ute i verkligheten.
Välkommen dit du också Angie.

Självklart finns många trevliga invandrare, men det går inte att hela tiden kalla alla som vill lyfta dessa problem för rasister, främlingsfientliga och islamofober, för då löses aldrig problemen.
Jn

Torsten Karlson gräver i tidningsarkivet.

Dagens fråga

Kan du lita på Skånetrafiken?

Loading ... Loading ...