Annons

Fortsatta förhör om sprängning

Hässleholm • Publicerad 28 december 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Den 21-årige man som greps i samband med explosionen på Hässleholms Tekniska skola torsdagen den 20 december sitter sedan i lördags häktad, på sannolika skäl misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse.

Det här är ett brott som kan leda till fängelse i lägst två och högst åtta år eller, om det bedöms som mindre allvarligt, till fängelse i lägst ett och högst tre år.

Annons

– Vi håller på med utredningen – håller förhör, samlar in uppgifter och har skickat iväg saker på analys, som vi väntar på besked om, säger Pernilla Tallinger, åklagaren som är förundersökningsledare i ärendet.

När analyssvaren beräknas komma kan hon inte svara på.

Arbetar ni efter hypotesen att han är ensam gärningsman?

– Vi måste alltid jobba brett vid den här typen av brott så att vi verkligen kan utesluta att det inte finns en andra gärningsman, säger Pernilla Tallinger.

Hur många förhör som hållits med 21-åringen vill hon inte gå in på, inte heller hur många poliser som arbetar med ärendet.

– Jag vill inte gå in på detaljer kring hur vi bedriver förundersökningsarbetet, men vi är inne i ett aktivt skede, säger hon.

Pernilla EkdahlSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons