Annons

Sur förlust för målsnålt Tyringe

Sport Mörrums ledningsmål blev matchens enda.
Sport • Publicerad 6 januari 2019 • Uppdaterad 13 december 2021
Henrik Alfredsson. Foto: Stefan Sandström
Henrik Alfredsson. Foto: Stefan Sandström

Efter torsdagens förlust mot Nybro tog Tyringe Hockey nya tag i Jössarinken. Och precis som mot Nybro vann Tyringe skottstatistiken – denna gång med 30–27 – men pucken ville inte in.

– Vi söker frilägen lite, i stället för att knäppa mot kassen och jobba på returerna, säger Henrik Alfredsson.

Annons

Tyringe tvingades spela i princip hela matchen på tre linor. Både Jeppe Holmberg, Emil Backman och Tyler Coulter fick ringa in sjuka under helgen och fanns inte med i laget. Dessutom saknades Isac Hedlund som spelade juniormatch medan Tobias Fridh skadade sig under matchen.

Positivt var att både Sanny Hafström och Emil Larsson var tillbaka (och dessutom var Adam Ringdahl inringd). Både Hafström och Larsson känner fortfarande av sina skador men de bidrog så gott de kunde.

– Det går lite tungt för Emil men han går in och ställer upp för laget. Han är ju en sådan som annars inte skulle ha spelat i dag, säger Alfredsson.

Vad gäller själva matchbilden kom Mörrums mål direkt och sedan kämpade Tyringe förgäves för att kvittera.

– Det känns jävla surt, vi blir bestulna på poäng, säger Henrik Alfredsson.

– Vi släpper in ett mål vi inte skall och det känns tufft nu. Men sedan skall vi kunna göra ett mål efter det, fortsätter han.

I målet stod Anton Johansson för en fin insats med en räddningsprocent på 96,3 procent. Johansson kom in i tredje perioden mot Nybro och fick fortsatt förtroende mot Mörrum.

– Han gjorde en riktigt bra tredjeperiod senast och förtjänar chansen i dag. Vi har två så pass bra målvakter, säger Henrik Alfredsson.

Alfredsson är i slutändan nöjd med prestationen och menar att hans lag hade förtjänat ett bättre öde.

– Det jag är missnöjd med är att vi inte spräcker nollan. Vi blir rånade men då får vi väl råna någon annan i stället, säger han.

Johannes Höghäll Johnsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons