Annons

Final direkt för Cajsa Wegner

Sport En finalplats mot tufft motstånd i AIK Tournament. Så inledde BK 59:ans Cajsa Wegner bowlingåret.
Sport • Publicerad 7 januari 2019 • Uppdaterad 13 december 2021
Cajsa Wegner blev femte bästa dam i AIK Tournament.
Foto: Jörgen Johansson/Arkiv
Cajsa Wegner blev femte bästa dam i AIK Tournament. Foto: Jörgen Johansson/Arkiv

BK 59:an hade en handfull spelare (Cajsa Wegner, Jenny Wegner, Filippa Persson, Per Momtén och Kristoffer Persson) till start i årets första stortävling AIK Tournament som avgjordes under Trettonhelgen. Bäst gick det för systrarna Wegner som båda tog sig vidare till semifinalspelet efter kvalresultat på 1 350 poäng (Cajsa) och 1 302 poäng (Jenny).

Väl i semifinalspelet blev det tuffare för Wegners. Jenny var aldrig riktigt nära att ta sig vidare, men Cajsa lyckades som sista spelare ta sig till finalspelet som avgjordes på söndagen.

Annons

I första finalsteget spelade Cajsa riktigt bra och hade inga problem att ta sig vidare. Problemen kom istället i det andra finalsteget.

Här fick Cajsa aldrig spelet att stämma och var långt ifrån de 16 som gick vidare. Till slut blev det en sammanlagd 32:a plats för Cajsa Wegner, och med det var hon femte bästa damspelare i stortävlingen.

Jenny Wegner fick spela B-final, och i det matchspelet mot fem andra damer var hon klart bäst.

– Tjejerna hade det tufft. Det var mycket olja på banorna som gjorde att det blev svårare att strika. Men vi såg en klar skillnad när det bara var tjejer på banan (i B-finalen), säger den nye förbundskaptenen Robert Andersson till swebowl.se.

Vinnare av hela AIK Tournament blev Kim Bolleby, Pergamon, som i finalen besegrade Singapores landslagstjej Cherie Tan med 227–213.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons