Bilden har ingenting med artikeln att göra. Foto: Caroline Tibell/SvD/SCANPIX/ARKIV
Foto: TT

Kvinna avled efter krock på väg 21

Vinslöv En kvinna i 65-årsåldern avled efter en trafikolycka på väg 21 under söndagen.

Det var strax före klockan 17.30 på söndagskvällen kvinnan, som är från Blekinge, färdades som passagerare i en bil på väg mot Kristianstad som olyckan inträffade. Den skedde på väg 21 mellan Ignaberga och Lommarp.

En kvinna i 65-årsåldern fördes till Centralsjukhuset i Kristianstad med allvarliga skador. Sjukhuset meddelade senare att hon avlidit till följd av sina skador.

– Det är en olycka med tragisk utgång, säger Tomas Borg vid Hässleholmspolisen, som är förundersökningsledare.
– I samband med dödsfall i trafiken gör man alltid en rättsmedicinsk undersökning av den avlidna, även om det i det här fallet rör sig om en passagerare, fortsätter han.

Enligt P4 Kristianstad ska kvinnan ha färdats i en sjuktransport som bromsat in för att passera en stillastående bil med motorhaveri, när en bakomvarande bil kört in i sjuktransporten. Vilken typ av bil det gäller vill Borg dock inte kommentera.

– En bil har stannat i vägkanten av någon anledning. Då kommer en bil och stannar till bakom, den som kvinnan är passagerare i, och blir i sin tur påkörd bakifrån av en bil som kördes av en man som är drygt 30 år gammal och hemmahörande i nordöstra Skåne. Enligt de uppgifter jag har blev han lindrigt skadad. En person är i närheten av den havererade bilen, men jag kan inte gå in på vad den sett eller inte av olyckan, säger Tomas Borg.

– Vi kommer att kontrollera bilarna som varit inblandade och göra teknisk undersökning av dem. Kolla däck och sådant. Sedan har vi ett samarbete med trafikverkets haverigrupp där de kommer att vara behjälpliga säger Borg.

En av de inblandade bilarna har tagits i beslag av polisen. Förutom de tre nämnda bilarna ska det dessutom ha varit en fjärde bil inblandad. Också denna ska ha kommit bakifrån, men bara lätt kört på framförvarande bilar.

– När tid medges får vi prata med inblandade personer, både de som suttit i bilarna och andra som funnits i närområdet och kan observerat hur olyckan gått till, säger Borg.

Förutom den senare avlidna kvinnan och mannen i den påkörande bilen ska ytterligare en man i 60-årsåldern skadats lindrigt.

Polisanmälningar om vållande till annans död i samband med trafikolycka och vårdslöshet i trafik är upprättade, men innan de inblandade har förhörts om olyckan och utredarna fått klarhet i vad som egentligen hände har ingen delgivits någon misstanke om brott.
– Det finns ingen misstanke i nuläget om rattfylleri, säger Tomas Borg.

 

Läs mer:

Torsten Karlson gräver i tidningsarkivet.

Dagens fråga

Har du kvar din studentmössa?

Loading ... Loading ...