Annons

Rena rama cirkusen

KULTUR Att rymma med cirkusen är att våga följa sina drömmar. I alla fall när man frågar Albin Ganovic som nu är aktuell med föreställningen Vintercirkus med stopp i både Malmö och Helsingborg – där han dessutom spelar mot en av sina största idoler – Marianne Mörck.
Publicerad 8 januari 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

Han tar på sig den röda cirkushatten och kavajen och tittar sig nöjt omkring i det stora cirkustältet.

Annons

För det här med cirkus är något som han mer eller mindre andas varje dag och har gjort sedan han var tre år gammal.

Och det är precis vad hans föreställning Vintercirkus också handlar om. Hur det är att känna sig annorlunda och inte riktigt passa in. I centrum ser vi nämligen flickan Ofelia som en dag lämnar sina föräldrar och rymmer med cirkusen för att försöka hitta sin plats i livet. Hon träffar då clownen Cito (som spelas av Albin Ganovic), som själv tror att han har blivit övergiven av sin mamma (som spelas av Marianne Mörck). Men precis som med mycket annat är inte allt här heller vad det ser ut som.

Det där med att rymma med en cirkus känner jag ingen, gjorde inte du det när du var tolv år?

Ja vi måste prata Marianne Mörck, en av dina stora idoler. Hur fick du med henne i förställningen?

Annons

Blev du förvånad?

I cirkusteamet finns även Albins mamma, pappa och storebror.

Det låter ... hårt?

Efter sju föreställningar i Malmö går cirkusen vidare till Helsingborg och Sofiero slott. Albin Ganovic är mer än nöjd över spelstället i sin hemstad.

bild 1/2
Marianne Mörck och Albin Ganovic. FOTO: Pressbild
Albin Ganovic gjorde en vintercirkus i Helsingborg för första gången 2013. I år är det även dags för Malmö.  Foto: Maria Zandihn
Marianne Mörck och Albin Ganovic. FOTO: Pressbild
Albin Ganovic gjorde en vintercirkus i Helsingborg för första gången 2013. I år är det även dags för Malmö.  Foto: Maria Zandihn
Maria ZandihnSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons