Tredje gången gillt för Glimma

Sport På de två första matchdatumen kunde inte Malmö spela. Men när matchen väl blev av hade Glimma rena lekstugan.
Sport • Publicerad 8 januari 2019 • Uppdaterad 15 december 2021
Glimmaspelarna fick möjlighet att jubla flera gånger om mot Malmö IK. Noterbart är att de tolv målen gjordes av tolv olika spelare, och hela 15 spelare noterades för poäng. FOTO: STEFAN SANDSTRÖM/Arkiv

Glimmas tränare Johan Sandmark var irriterad veckan innan jul när Malmö IK för andra gången flyttade matchen mot dem. Om det var det eller något annat som avspeglade sig när det väl blev match låter vi vara osagt, men Glimma fullständigt körde över gästerna.

Hela 12–3 (3–1, 6–0, 3–2) skrevs segersiffrorna till, siffror som kunde varit betydligt större.

Redan efter 19 sekunders spel spräckte Glimma nolla genom Anton Wedderien. Gästerna kvitterade visserligen, men hemmalaget svarade direkt med två snabba mål.

Det stod visserligen ”bara” 3–1 efter första perioden, men det kunde/borde varit mer för Glimma fick iväg hela 36 skott mot Tomas Lynnér i gästernas kasse.

– Jag tryckte på det till andra, att vi skulle bli effektivare, säger Glimmas tränare Johan Sandmark.

Och han blev hörsammad av sina spelare.

I andra perioden fick Glimma bättre utdelning på sitt massiva spelövertag, och efter 40 minuters spel stod det 9–1 på resultattavlan. Anmärkningsvärt är att inget mål då gjorts i power play trots fyra försök.

– Sen är det svårt att hålla koncentrationen uppe i tredje. För sanningen är att de var inte vidare bra, säger Johan Sandmark.