Den ena pistolen som hittades i en av lägenheterna var en startpistol som inte bara var obrukbar utan också svår eller omöjlig att reparera. – Det är en pistol som det bara går att vifta med, säger den äldre broderns advokat. FOTO: Förundersökningsprotokollet

Åklagaren missnöjd med dom mot brödrapar

Hässleholm Åklagaren fick inte igenom sitt åtal om narkotikabrott och grovt vapenbrott fullt ut.
Nu överklagas domen till hovrätten.

Tingsrätten dömde den äldre brodern för vapenbrott av normalgraden, samt narkotikabrott till ett och ett halvt års fängelse.

Den yngre brodern dömdes bara för det innehav som han erkänt – runt 65 gram cannabis – och inte hela halvkilot som hittats. Påföljden bestämdes till skyddstillsyn.

– Jag håller inte med domstolen om vissa haranger och slutsatser, men så brukar det vara. Men vi får sätta oss ner och se vilka delar vi kan klaga på. Det lutar åt någon form av överklagan, men inte säkra på vilken, sa kammaråklagare Christoffer Ramqvist till Norra Skåne efter att domen fallit.

Nu har överklagandet lämnats in.

Ramqvist vill se att hovrätten döms för grovt vapenbrott och narkotikabrott, och hänvisar till att det är uppenbart att vapnen förvarades i en miljö där de kunde förväntas komma till brottslig användning.

För den yngre broderns del vill han se en hovrättsdom om narkotikabrott samt vapenbrott av normalgraden.

”Man kan inte rimligen dra någon annan slutsats av bevisningen än att narkotika och vapen innehafts gemensamt av [lillebror] och [storebror]. Jag godtar att vapenbrottet för hans del inte bör bedömas som grovt”, skriver Ramqvist i sin överklagan.

De båda männen har till fredag på sig om de också vill överklaga tingsrättens dom.

 

Läs mer:

Torsten Karlson gräver i tidningsarkivet.

Dagens fråga

Tycker du om pommes frites?

Loading ... Loading ...