Gunnar Wetterberg gästar den 10 februari. Foto: arkiv
När Ulf Nilsson föreläser den 24 februari står Vilhelm Moberg i centrum. Foto: Scanpix/arkiv

Från Vilhelm Moberg till meteorologi

Lönsboda Historia, författarskap, meteorologi och fotografi.
Örkeneds föreläsningsförening bjuder på ett både brett och späckat program när vårterminen är i antågande.

Örkeneds föreläsningsförening är redo för att dra igång en ny termin.

Sammanlagt fem föreläsare är inbokade av föreningen och först ut att tala är en gammal bekant, nämligen naturfotografen Sven Persson från Vankiva som även föreläst tidigare. Den 27 januari intar han Medborgarhuset i Lönsboda för att berätta om och visa bilder från nordöstra Skånes skogar, sjöar, kulturlandskap och odlingsbygd.

Den 10 februari är det dags för den bland annat från tv-programmet Fråga Lund bekante Gunnar Wetterberg. Wetterberg kommer utifrån sina tre band om Skånes historia berätta om skånska kriget mellan 1675-1679.

Söndagen den 24 februari blir det Vilhelm Moberg för hela slanten när Ulf Nilsson från Vilhelm Moberg-sällskapet och Växjö kommer på besök. Nilsson ger en bild av både Mobergs kändaste verk samt den stora bredden i hans författarskap.

Ett aldrig sinande samtalsämne är vädret och det är också temat den 10 mars när meteorologen Mats Andersson gästar. Särskilt fokus avser Mats Andersson lägga på radio- och tv-vädret, den globala uppvärmningen samt det kommande klimatet.

Terminen avslutas den 24 mars när visgruppen Fyra skägg gästar. Gruppen kommer att framträda med sånger, berättelser och bildspel om Dan Anderssons stund på jorden.

Örkeneds föreläsningsförening arrangerar samtliga föreläsningar i Medborgarhuset i Lönsboda. Samtliga föreläsningar startar söndagar klockan 18 på respektive datum.

Senaste nytt omOsby

Torsten Karlson gräver i tidningsarkivet.

Dagens fråga

Har du kvar din studentmössa?

Loading ... Loading ...