Annons

Rättegång om människorov har börjat om

Hänninge/Lund I måndags drog en ny rättegång i gång mot de sex personer som misstänks ha hållit en kvinna inlåst och misshandlat henne i Hänninge i maj förra året.
Höör • Publicerad 10 januari 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

De sex personerna står åtalade för att ha spärrat in en kvinna i ett hus i Hänninge utanför Höör och sedan grovt misshandlat henne med en hammare, en blåslampa och en rakapparat. Kvinnan ska sedan ha rullats in i en presenning och låsts in i en friggebod, där de åtalade bland annat ska ha försökt trycka in en död kråka i hennes mun och gett henne vatten med cigarettfimpar i att dricka. Kvinnan lyckades till slut fly till en granne som larmade polisen.

Rättegången mot de sex åtalade inleddes i december i Lunds tingsrätt – men avbröts då en försvarsadvokat tagit kontakt med den målsägande kvinnan, trots att det inte ska förekomma någon kontakt mellan målsägande och försvarare.

Annons

Nu har försvarsadvokaten bytts ut och i måndags inleddes en ny rättegång i målet.

– Det kommer bli totalt åtta rättegångsdagar och vi har haft två i veckan. Alla de tilltalade ska höras, och vittnen och så vidare, därför tar det lång tid, säger Lina Wiktor, åklagare, till SkD.

När domslut kommer är oklart, men Lina Wiktor tror på en fällande dom.

– Min uppfattning är att bevisningen håller för en fällande dom, annars hade jag inte varit i tingsrätten.

bild 1/2
SkD 9/5 2018
Här skedde människorovet i maj.
SkD 9/5 2018
Här skedde människorovet i maj.
Erika Dahlin JönssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons