Annons

Tyringe U12 tog brons i Karlstadscup

Sport • Publicerad 10 januari 2019 • Uppdaterad 13 december 2021
Tyringes U12-lag kunde känna sig glada och nöjda efter sin tredjeplats i Nordic Youth Cup. Bilden är tagen i Löfbergs Lila Arena i Karlstad där slutspelet avgjordes. FOTO: PRIVAT
Tyringes U12-lag kunde känna sig glada och nöjda efter sin tredjeplats i Nordic Youth Cup. Bilden är tagen i Löfbergs Lila Arena i Karlstad där slutspelet avgjordes. FOTO: PRIVAT

Ungdomsturneringen Nordic Youth Trophy arrangerades för femte året i rad av Färjestads BK Hockeyallians.

Tyringe deltog i U12 och spelade sitt gruppspel i Åmål där de vann mot norska elitklubben Storhamar (7–2), tyska storklubben Eisbären Berlin (2–1), SK Iron från Björklinge utanför Uppsala (4–2) samt Åmål (19–0).

Annons

Vilket betydde att de mötte IFK Täby, som är ett av landets mest hårdsatsande lag, i en ren seriefinal

– Vi gick in heltaggade och det syntes tydligt på våra spelare att vi vill till A-slutspel. Vi började starkt och tog ledning efter två min. Sedan följdes vi åt tills matchen var slut, 3–3 efter riktigt bra spel och högt tempo, berättar Martin Brolin.

Ett resultat som betydde att Tyringe vann gruppen på bättre målskillnad före Täby och gick till A-slutspelet som spelades i Löfbergs Lila Arena i Karlstad.

I kvartsfinalen väntade BIK Karlskoga som slog ut Brynäs i gruppspelet. Matchen blev spelmässigt jämn men Tyringe lyckades vinna med klara 3-0.

I semifinalen bjöds det på riktigt tufft motstånd i form av Trångsund som bland annat slagit ut förra årets vinnare ur turneringen. Det blev en jämn match med högt tempo men där Trångsund till slut stod som vinnare med 3-2.

– Vi blev väldigt besvikna så klart men fick ladda om inför en bronsmatch där Härryda väntade. säger Brolin.

Där var Härryda i ledningen med 1-0 efter första perioden.

– Sedan lyckades vi samla oss och visade hur starka vi är. Slutresultatet blev 4-1 till oss och vi fick vinna ett brons, avslutar en stolt Martin Brolin.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons