Kim Ekdahl-Du Rietz och Kim Andersson. Foto Thomas Johansson / TT

Kim och Kim i fokus inför VM-premiären

Handboll Båda niometersspelarna Kim Ekdahl Du Rietz och Kim Andersson hade för länge sedan tänkt sig ha gjort sina sista landskamper.
Ekdahl Du Rietz hade till och med lagt av med handbollen.
Nu är båda med i VM igen och vill hjälpa Sverige till en ny medalj.

Kim Ekdahl Du Rietz, som spelade fem mästerskap för Sverige 2010–2014, slutade helt med handbollen 2017 och gjorde comeback på planen i våras.
– OS 2020 är drömmålet, men det är två bra mästerskap på vägen dit också med VM i Danmark och Tyskland och hemmamästerskap efter det, sade han till förbundets hemsida.
Han avbröt dock VM-genrepet mot Ryssland med känningar i en fot. På onsdagen var han tillbaka i träning och räknar med att vara fit for fight till VM-premiären på fredagskvällen mot Egypten.

36-årige Kim Andersson är laddad för en bra turnering.
– Det är jättespännande, klart man är åldersmannen i laget nu med råge. Men det känns som det funkar väldigt bra. Det är många duktiga spelare och trevliga individer här. Kemin är precis så bra som man trott när man sett laget spela tidigare. Det är jäkligt kul att vara tillbaka, sade Ystads IF-spelaren till SVT sport.
– Nu kommer man till ett lag som visat att de är med i världstoppen och har presterat riktigt bra i de senaste två mästerskapen. Det här är ett lag som kanske kan skriva samma historia som ”Bengan Boys”, fortsatte han.

Vänstersexan Hampus Wanne har varit febersjuk i veckan och lämnas, enligt Aftonbladet, utanför truppen i premiären och mittsexan Jesper Nielsen tränar fortfarande på egen hand på grund av ljumskproblemen som gjorde att han missade helgens matcher mot Ryssland.
Fredric Pettersson, som kallades in som ersättare då, har följt med truppen till VM i Danmark. Detta som en säkerhetsåtgärd och för att avlasta på träningarna.

Sveriges VM-trupp

Målvakter:
12. Andreas Palicka, Rhein-Neckar Löwen
20. Mikael Appelgren, Rhein-Neckar Löwen
30. Tobias Thulin, Redbergslids IK
Vänstersex:
9. Jerry Tollbring, Rhein-Neckar Löwen
15. Hampus Wanne, SG Flensburg-Handewitt
Mittsex:
5. Max Darj, Bergischer HC,
18. Fredric Pettersson, Montpellier HB
35. Andreas Nilsson, Telekom Veszprem
36. Jesper Nielsen, Rhein-Neckar Löwen

Högersex:
10. Niclas Ekberg, THW Kiel
32. Mattias Zachrisson, Füchse Berlin
Vänsternio:
17. Simon Jeppsson, SG Flensburg-Handewitt
60. Kim Ekdahl Du Rietz
65. Lukas Nilsson, THW Kiel
Mittnio:
24. Jim Gottfridsson, SG Flensburg-Handewitt
25. Linus Arnesson, Bergischer HC
Högernio:
23. Albin Lagergren, SC Magdeburg
55. Kim Andersson, Ystads IF

Läs mer: