Therese Svensson i Östanå har skrivit boken "Sommar i hjärtat - helande energi".
Therese Svensson i Östanå har skrivit boken "Sommar i hjärtat - helande energi".
Therese Svensson i Östanå har skrivit boken "Sommar i hjärtat - helande energi".
Therese Svensson i Östanå har skrivit boken "Sommar i hjärtat - helande energi".

Med sommar i hjärtat

ÖSTANÅ Att må bra är en ständigt pågående process. Det är inget man blir klar med. Därför har Therese Svenssons bok Vägen till helande nu fått en uppföljare – Sommar i hjärtat.

För drygt åtta år sedan kom Therese första bok ut. Där tog hon avstamp i sina ungdomsår som präglades av mobbning och sjukdom.
Hon berättade om hur hon tog sig vidare och hur hon efter en lång resa nådde målet; välmående och lycka.
Och då trodde hon att hon var klar.
Hon hade jobbat mycket för att hantera utmaningarna hon hade med sig från ungdomen, hon hade skrivit boken, hon mådde bra, hon var … ja, klar.
Men klar bli man inte, insåg Therese.
– Jag tänkte att nu är jag färdig. Men man bara tror man är färdig, det kommer nya utmaningar. Sedan förra boken har det hänt jättemycket i mitt liv. Bland annat har jag mött döden, min pappa gick bort i cancer och jag fick ta mig igenom sorgen, berättar Therese.

Att hon inte var färdig bara för att första boken var klar insåg Therese dock ganska omedelbart.
– Ja, det var direkt när den första boken hade släppts, jag var ute och gick i skogen och då kom titeln Sommar i hjärtat upp i huvudet. Sen har det varit en lång process, jag har inte skrivit hela tiden utan det har gått i perioder, säger hon.
Therese är inte rädd för att vara personlig och skriva om sig själv och sina egna utmaningar. Genom att vara frikostig med sina egna erfarenheter vill Therese göra boken mer lättillgänglig. Många känner igen sig i Therese upplevelser.
– Jag vill koppla det till vardagen och göra boken enkel att ta till sig, säger Therese.

Hon hittar helande livsenergi inom sig själv, i universums energiförråd, i feng shui och i musikens vibrationer. Boken beskrivs som ”en resa genom energins värld”, där målet är att hitta sommar i hjärtat som kan föra in helande energi i livet.
– Sätt guldkant på tillvaron och hitta positiva stunder. Hur hittar just jag mina positiva energier? Var och en har sina ställen där de hämtar kraft och energi. När de är ute och springer eller spelar fotboll eller läser en bok – det är olika.

Hur mår du nu?
– Fantastiskt.
– Men man är ju inte alltid på topp. Och ibland säger jag faktiskt till mig själv ”du, nu behöver du läsa din egen bok”, säger Therese med ett skratt.

Blir det fler böcker?
– Ja, jag har redan en ny bok på gång. Förhoppningsvis tar det inte åtta år den här gången.

FAKTA
Namn: Therese Svensson.
Ålder: 40 år.
Familj: Tre barn, 13, 11 och 8 år.
Bor: Östanå.
Gör: Musiklärare i Osby. Healer och författare.

Torsten Karlson gräver i tidningsarkivet.

Dagens fråga

Tycker du om pommes frites?

Loading ... Loading ...