Svensk seger i VM-premiären

Handboll Med nöd och näppe kunde Sverige ta en viktig premiärseger i handbolls-VM. Inför fullsatta blågula läktare vann Sverige mot Egypten med 27-24 (13-11).
Sport • Publicerad 11 januari 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

Sverige såg ut att ha kontroll på matchen. Från slutet av första halvlek till slutet av andra ledde Sverige med mellan tre och fem mål, men ett kämpande Egypten kvitterade till både 22-22 och 24-24 innan Andreas Palicka med fina räddningar och Jim Gottfridsson med tre raka mål på slutet säkrade segern till 27-24.

Jim Gottfridsson och Lukas Nilsson var målbäst i Sverige med fem fullträffar vardera.

Återvändande Kim Andersson var suverän i första halvlek med tre mål och snygga passningar. Den andre återvändaren Kim Ekdahl Du Rietz satt mycket på bänken, men kom in på slutet och gjorde viktiga 23-22 och 24-22.

Närmast möter Sverige Argentina på söndag. Argentina överraskade med att spela 25-25 mot Ungern i sin premiär.