Malmös Marcus Sylvegård fick matchstraff efter slagsmål under lördagens ishockeymatch i SHL mellan Färjestad BK och Malmö Redhawks i Löfbergs Arena. Foto: Tommy Pedersen / TT
Färjestads jubel Marcus Nilsson har gjort 1-0 under lördagens ishockeymatch i SHL mellan Färjestad BK och Malmö Redhawks i Löfbergs Arena. Foto: Tommy Pedersen / TT

Dubbla matchstraff när Redhawks föll igen

ISHOCKEY

Färjestad – Malmö Redhawks

1-0 Marcus Nilsson 03:59

2-0 Michael Lindqvist 9:18

2-1 Frederik Storm 10:30

3-1 Axel Ottosson 52:48

De stora snackisarna när Redhawks mötte Färjestad i Löfbergs arena på lördagskvällen var inte i första hand förlusten, utan lagets dubbla matchstraff.

Det första kom matchstraffet kom efter ett slagsmål utanför isen i den första perioden. Redhawks forward Fredrik Händemark knuffades in i hemmalagets bås av en Färjestadsspelare, och det blev början på ett hetlevrat gruff.
– Det är väl kul när det händer lite grand. Det är lördag kväll, då får man bjuda upp. Jag älskar att spela här, säger Händemark om incidenten i C Mores direktsändning.

Unge Marcus Sylvegård kastade sig rakt in i Färjestadsbåset och började veva vildsint med nävarna mot flera spelare. Det hela slutade med att han fick en femminutersutvisning och tvingades lämna isen för resten av matchen.

Han fick därmed sätta sig på läktaren tillsammans med den redan avstängde brorsan Emil Sylvegård, som dock var nere i spelarkorridoren och gormade under den första periodpausen.

Även Redhawks forward Henrik Hetta åkte på ett matchstraff efter en illasinnad tackling i den sista perioden.

Färjestad tog ledningen i den första perioden med 2-0, innan Fredrik Händemark reducerade med en backhand som tog på dansken Frederik Storm och gick in i nätmaskorna.

Därefter böljade spelet fram och tillbaka i två perioder, men två starka målvakter stod i vägen mellan stolparna.

Efter att ha räddat några utvisningar i den sista perioden  så orkade till slut inte Redhawks stå emot, och Axel Ottosson kunde med sitt blott andra mål för säsongen göra 3-1 inför en helt utsåld Löfbergs arena.

Det här var Redhawks tredje raka SHL-förlust efter de tidigare nederlagen mot Örebro och Rögle.

Färjestad – Malmö Redhawks

1-0 Marcus Nilsson 03:59

2-0 Michael Lindqvist 9:18

2-1 Frederik Storm 10:30

3-1 Axel Ottosson 52:48