Annons

Soffpotatisen reser sig och tar klivet ut

Krönika Tiden är inne.
Publicerad 12 januari 2019 • Uppdaterad 14 december 2021

Tiden är inne. Nu ska vardagens rutiner återerövras och nyårslöften infrias. För egen del är mina sedan allt för länge avsomnade morgonpromenader både en efterlängtad vardagsrutin och ett högtidligt avlagt nyårslöfte.

Annons

För många år sedan såg jag ett tv-program om träning där Blossom Tainton Lindquist hade till uppgift att lära riktiga soffpotatisar att motionera.

Nu gäller det bara att bygga en vana. Något som inte är så bara. Det kan ta minst tre veckor, kanske hela sex veckor. Förmodligen något däremellan.

Dagen ligger ny och oförstörd framför oss alla längs vägen. Alla möjligheter finns där inom räckhåll. I det vidare perspektivet är det nya året också en ny chans att börja om på nytt. Göra bokslaut med det gamla och välkomna nya bättre vanor och mönster. Möjligheterna finns där om du och jag bara kan övertyga oss själva om att en förändring är nödvändig.

Katarina BexellSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons