Annons

”Cassas” Vinslöv tog sjunde raka

Sport • Publicerad 13 januari 2019 • Uppdaterad 24 november 2021

Efter 30 minuters spel och ledning med 18–9 trodde nog de flesta på en enkel seger för Vinslöv. Men med tio minuter kvar av matchen var ledningen bara två mål, och allt höll på att rinna Vinslöv ur händerna innan Alfred Olsson dunkade in fyra mål sista tio minuterna.

– Jag var faktiskt aldrig nervös, men nu efteråt känner vi ingen riktig glädje utan det är mest lättnad att vi vann, säger Vinslövs tränare Peter ”Cassa” Jönsson.

Annons

Vinslöv var lite trögstartade mot Di Vide i första matchen efter jul- och nyårsuppehållet, men mot HK S-hof var det verkligen inte så. Efter lite drygt åtta minuters spel ledde Vinslöv med 4–0, och 6–1 efter drygt 13 minuter.

– Vi fick träff på dem direkt i försvaret. Vi stod rätt och spelade som vi skulle, säger ”Cassa” som fick se sitt lag springa ifrån under hela första halvleken.

När 30 minuter var spelade ledde Vinslöv med hela 18–9, men trots det var ”Cassa” inte helt nöjd.

– Jag var nästan nöjd, men vi bommade för mycket tycker jag.

En niomålsledning låter väldigt betryggande, men så är inte alltid fallet menar ”Cassa”.

– Det kan vara svårt. Spelarna lämnar över ansvaret till någon annan och tror att det ska lösa sig, men förhoppningsvis har de lärt sig något av detta.

Men det var inte bara att Vinslöv gick ner sig i andra halvlek som gjorde att det blev match, utan HK S-hof ändrade sitt anfallsspel och spelade sju mot sex. Vinslöv hade svårt att lösa det, och under en femminutersperiod i mitten av andra halvlek gjorde hemmalaget sex raka mål och minskade Vinslövs ledning till två mål.

– Att de ändrade sitt spel gjorde lite, sen tog vi dåliga beslut i fyra anfall i rad och då blir det så. Sen är det precis som killarna tror att det är klart efter första och blir nonchalanta, säger ”Cassa” och fortsätter.

– I dag gör Ludde (Rosenberg) ett hästjobb igen och drar med sig laget.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons